Az Ingatlanzóna logója

Eddigi látogatottság






Zenelejátszó kikapcsolása



Partnereink


Cégünk ezen egyesülések partnere:

MAGYAR INGATLANKÖZVETÍTŐK és ÉRTÉKBECSLŐK SZAKMAI SZERVEZETE Magyar Ingatlan Klub baráti köre Financial Expert Országos hiteliroda:

Kiemelt ajánlat!

kiemelten ajánlott ingatlan

XVI. KERÜLETI VILLA 59MFT!
XVI.kerületben vállalkozásra is alkalmas 6szobás villa, szép kivitelben eladó!

59.000.000 Ft


                   Részletek >>

Ingatlan hírek arrow Ingatlan hírek arrow Kevesebb külföldi vesz lakást Budapesten
Kevesebb külföldi vesz lakást Budapesten
ImageCsökken a Budapesten lakást vásárló külföldiek száma - áll a Forest Hill -Neocity Group elemzésében, amelyet eljuttatott az MTI-hez is. Amíg a korábban évi 5 ezer lakást vásároltak külföldiek Budapesten, addig tavaly már csak 500-at, és az idén is körülbelül ennyi várható - állítják az elemzők.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a korábbi években éves átlagban 3.500 külföldi magánszemély vásárolt lakást a fővárosban. Sokan viszont a cégük nevére vették meg a lakást, így egyéb adatokkal összevetve az előbbit, reális az évi 5 ezer lakás.

Korábban az ír, angol, svájci, spanyol, német és osztrák vásárlók uralták a piacot. Az elemzés azt valószínűsíti, hogy helyettük az ázsiaiak lesznek többségben.

A külföldiek vásárlásának visszaszorulásával előnybe kerülnek a magyar vevők a lakáspiacon - vélik az elemzők. Ezután az olyan lakásokat is megvásárolhatják, amelyeket eddig meg sem mutattak nekik. Így a jövőben több panorámás, penthouse, és loftlakás lehet majd magyar kézben. A hazai vásárlókat azért zárták ki korábban ebből a körből, mivel a külföldiek több pénzt adtak a luxuslakásokért.
 

© 2008 Ingatlanzóna