Az Ingatlanzóna logója

Eddigi látogatottság






Zenelejátszó kikapcsolása



Partnereink


Cégünk ezen egyesülések partnere:

MAGYAR INGATLANKÖZVETÍTŐK és ÉRTÉKBECSLŐK SZAKMAI SZERVEZETE Magyar Ingatlan Klub baráti köre Financial Expert Országos hiteliroda:

Kiemelt ajánlat!

kiemelten ajánlott ingatlan

XVI. KERÜLETI VILLA 59MFT!
XVI.kerületben vállalkozásra is alkalmas 6szobás villa, szép kivitelben eladó!

59.000.000 Ft


                   Részletek >>

Ingatlan hírek arrow Ingatlan hírek arrow Mekkora a baj az irodapiacon?
Mekkora a baj az irodapiacon?
ImageMi várható az irodapiacon 2009-ben? Melyek lehetnek a sikeres projektek? A fejlesztők hogyan készülnek fel a kihívásokra, milyen stratégiával lehet sikeres a bérbeadás? Ezekre és hasonló kérdésekre kerestük a választ, Árendás Gergely, a WING vezérigazgató-helyettesének,és Andreas Lindelöf, a Skanska ügyvezető igazgatójának megkérdezésével.

Lassulás lesz, de azért talán akkora dráma nem

Árendás Gergely, WING vezérigazgató-helyettes, irodafejlesztések

2009-ben bár jelentős csökkenés után, de továbbra is nagy mennyiségű új bériroda-felület várja a piacra lépését, a válság, és az előbb említettek tükrében mi várható a piacon az idén?

A piac jelenlegi kilátásai szerint, egyelőre biztosan vége van annak az időnek, mikor szinte bármilyen épület irodaterületeit viszonylag rövid idő alatt bérbe lehetett adni. Jelenleg is több olyan irodaház van a piacon, mely akár már fél, vagy egy éve várja bérlőit, eredmény nélkül, nem egy közülük pedig meglehetősen nagy, 10 ezer négyzetméter feletti irodaterülettel rendelkezik. A most a piacon lévő ilyen projektek száma a jövőben pedig tovább növekedhet. Ugyanakkor talán mégsem ennyire sötét a kép, egy érdemi lassulás ugyan bekövetkezik a piacon, de ha egy termék megfelelően pozícionált, akkor annak bérbe adhatónak kell lennie a későbbiekben is.

Az idei évre tervbe több mint 2-300 ezer négyzetméteres felület, eredetileg több mint 600-négyzetméterről indult, ebből látható, hogy ahogy közelebb kerültünk 2009-hez, a fejlesztők egyre jobban próbáltak alkalmazkodni a kialakult helyzethez. Új projekt az idén, főleg spekulatív jelleggel nem valószínű, hogy elindul, amely hozzá járulhat majd ahhoz, hogy a piaci egyensúly helyreálljon.


Forrás:Portfolio.hu
 

© 2008 Ingatlanzóna