Az Ingatlanzóna logója

Eddigi látogatottság






Zenelejátszó kikapcsolása



Partnereink


Cégünk ezen egyesülések partnere:

MAGYAR INGATLANKÖZVETÍTŐK és ÉRTÉKBECSLŐK SZAKMAI SZERVEZETE Magyar Ingatlan Klub baráti köre Financial Expert Országos hiteliroda:

Kiemelt ajánlat!

kiemelten ajánlott ingatlan

XVI. KERÜLETI VILLA 59MFT!
XVI.kerületben vállalkozásra is alkalmas 6szobás villa, szép kivitelben eladó!

59.000.000 Ft


                   Részletek >>

Ingatlan hírek arrow Ingatlan hírek arrow Mindenki nyer: Éljen a "zöld"!
Mindenki nyer: Éljen a "zöld"!
Az irodabérlők magasabb bérleti díjat hajlandóak fizetni a jobb energia-hatékonyságú épületekben, a DTZ Zadellhoff és a Delft University of Technology által készített tanulmány szerint, a megkérdezettek az energia hatékonysággal megtakarítható költség három-negyedét hajlandóak magasabb bérleti díj fizetésére költeni.

ImageHa egy tulajdonos energia hatékony megoldásokkal építi meg az irodaépületét, jelentős plusz beruházásra, így forrásbevonásra van szüksége. A beruházás eredményeképpen csökken az energiafogyasztás, így az energia számlák, ami komoly előny a bérlőknek. Egy fejlesztő, vagy tulajdonos, azonban csak akkor dönt az energia hatékony megvalósítás mellett, ha az számára is profitot jelent.

A DTZ Zadelhoff 127 irodabérlőt kérdezett meg Hollandiában, hogy felmérje a bérlők energia hatékony épületekhez való viszonyát, s úgy tűnik, ez utóbbi feltétel biztosítható. A tanulmány szerint, az energia hatékonyság fontos szempontot jelent a bérlők döntéseinél. Sőt a bérlők általában magasabb bérleti díjat is hajlandóak fizetni egy energia hatékony épületben bérelt irodafelületért, valamint ezeket az épületek könnyebb kiadni is. Az energia hatékonyság növelése tehát csökkenti az üresedés kockázatát, így a beruházók érdekében áll az energia megtakarítást elősegítése.
 

© 2008 Ingatlanzóna